Filmikolmapäev: Peresaladuste jälile Buenos Airesesse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist "Laul minus eneses".
Stseen filmist "Laul minus eneses". Foto: promo

Kolmapäeval linastub Pärnu keskraamatukogus Tel Avivis sündinud režissööri Florian Cosseni saksa- ja ingliskeelne film "Laul minus eneses" (Saksamaa/Argentina, 2010).

31aastane Maria avastab Buenos Aireses kaua varjatud perekonnasaladuse, mille algus ulatub tagasi Argentina sõjaväelise diktatuuri perioodi. Teel Tšiilisse tuleb Mariale Buenos Aireses peatudes tuttav ette üks lastelaul.

Naine ei oska sõnagi hispaania keelt, kuid talle meenuvad hispaaniakeelsed laulusõnad. Segaduses katkestab ta oma reisi ja uitab võõras linnas. Ta helistab koju Saksamaale, kõneleb oma isale Antonile läbielatust ja kummalisest külgetõmbest, mida ta võõra linna vastu tunneb.

Kaks päeva hiljem ilmub Anton Maria hotelli ootamatu ülestunnistusega: Maria veetis 1970. aastate lõpus kolm esimest eluaastat Buenos Aireses, kuni inimesed, keda ta on alati oma vanemateks pidanud, ta adopteerisid ja Saksamaale tõid. Isa ja tütar alustavad koos teekonda, mille eesmärk on leida üles Maria bioloogilised vanemad. Anton teeb kõik, mis tema võimuses, et tütart mitte kaotada.

Florian Cossen on sündinud 1979. aastal Tel Avivis, veetis oma lapsepõlve Iisraelis, Kanadas, Hispaanias ja Costa Ricas ja lõpetas keskkooli Saksamaal. Töötas seejärel režissööri abina ja õppis aastail 2002–2009 Baden-Württembergi filmiakadeemias režiid. "Laul minus eneses" ("Das Lied in Mir") on tema esimene täispikk mängufilm.

Seanss algab kell 18 ja on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles