Jaanus Marrandi: 101 traktorit tegi ajalugu

Jaanus Marrandi
, põllumajandusettevõtja ja riigikogu liige, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Septembri keskel toimunud põllumeeste Toompea meeleavaldus algas filmist “Viimne reliikvia” tuntud lauluga, milles öeldakse, et iga mees on oma saatuse sepp. Kui nüüd, sündmusest hiljem sellele laulule mõelda, tuleb välja, et see on väga tõepärane.

Minulgi oli sellel sügisistungjärgu esimesel parlamendiistungi päeval paras dilemma: kas tulla põllumehena kodust traktoriga või riigikogu liikmena autoga. See oli skisofreeniline olukord, kus põllumehena oleksin pidanud tulema justkui iseenda vastu.

Veel suvistel pikkadel koalitsioonilepingu lahti tegemise ja kinni panemise aruteludel ei olnud minul küll väga suurt usku, et põllumajanduskriisi käigus tekib mingigi riiklik tahe täiendavate üleminekutoetuste maksmiseks või raha eraldamiseks maaelu edendamise sihtasutusele (MES) pankrotiohus ettevõtete päästmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles