Juhtkiri: Jahieetika

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ulukite ja lindude jahti võib eetilises plaanis suhtuda muidugi mitmeti, kuid Eesti looduslikku eripära arvestades ei kao jahipidamine kui selline niipea. Kui jahti kõigi seaduste, kirjutatud ja kirjutamata reeglite kohaselt ning austusega looduse vastu teha, ei saa seda otseselt hukka mõista.

Kahjuks tuleb ikka ja jälle ette, et meie metsadesse ja rannikule satub jahimehi, kes reeglitest ja seadusest kinni ei pea ning kelle suhtumine Eesti faunasse on lausa rõlge.

Kuidas teisiti kui rõlgeks nimetada seda, kui haavatud part jäetakse nööri külge, et nõnda uusi ohvreid ligi meelitada? Pärnu Postimehele teadaolevalt on Eesti linnusõbrad täheldanud, et paljud välismaalastest – eriti just itaallastest – jahiseltskonnad, et mitte öelda jõugud, korraldavad väga sageli Lääne-Pärnumaa linnukaitsealadel tapatalguid ja kasutavad seejuures keelatud vahendeid ning võtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles