Põnevad lood meelitavad lapsed vaibale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutuvestja Jaak Känd räägib Kuninga tänava kooli raamatukogutundides lastele huvitavaid lugusid teistest maadest ja rahvastest.
Jutuvestja Jaak Känd räägib Kuninga tänava kooli raamatukogutundides lastele huvitavaid lugusid teistest maadest ja rahvastest. Foto: Veste Roosaar

Pärnu Kuninga tänava põhikooli kolmanda klassi lapsed istusid kooli raamatukogus vaibal ja olid kui üks suur kõrv, kui jutuvestja Jaak Känd oma lugusid vestma hakkas.

Oktoobrikuust alates kuni aasta lõpuni saavad Kuninga kooli algklassilapsed Jaak Kännu ja Pärnu nukuteatri raamatukogutundides "Jutupaunaga ümber ilma" kuulata lugusid ja muinasjutte eri maade rahvastest, nende kultuurist ja kommetest.

Alustuseks kuulsid lapsed lugusid Hiinast. Nad said teada, et Hiina on kinkinud maailmale hambaharja, vihmavarju, portselani, paberi, püssirohu, ilutulestiku, kella ja kompassi ning sealne trükikunst on vanem kui Gutenbergi trükipress. Hiina muusika helide saatel jutustas Jaak Känd, kuidas aastad loomade järgi nimed said.

Kuninga kooli raamatukogu juhataja Marilis Edvandi sõnul aitavad niisugused raamatukogutunnid õpilastel suhtuda teisest rahvusest inimestesse eelarvamustevabalt ja lugupidavalt ning väärtustada oma rahvast ja kultuuri teiste rahvaste ning kultuuride seas. "Kuulamisoskus on suur väärtus," lisas ta.

Õpilased saava osa veel Saudi Araabia, Tšehhi, Kambodža, Läti, Poola, Hollandi, Soome ja Šotimaa muinasjuttudest ja legendidest, muusikast ja mängudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles