Suitsupriide klasside konkursil osaleb rekordiliselt Pärnumaa õpilasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuprii klass hoiab vesipiibust eemale.
Suitsuprii klass hoiab vesipiibust eemale. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Suitsupriide klasside konkursil võistleb sel õppeaastal Pärnumaalt rekordarv õpilasi.

Eesti tervise arengu instituudi korraldatavas suitsupriide klasside ennetusprogrammis osaleb Pärnumaalt sel õppeaastal 633 õpilast 39 klassist ja üheksast koolist.

Kõige rohkem osalevaid klasse on Paikuse põhikoolist (üheksa klassi), järgnevad Kilingi-Nõmme gümnaasium (kaheksa klassi) ja Raeküla kool (seitse klassi). Programmis löövad kaasa ka Rääma, vabakooli, Sütevaka, Jõõpre, Surju  ja Are kooli õpilased.

Suitsupriide klasside ennetusprogramm hõlmab sel õppeaastal 4.–9. klasside õpilasi.

Suitsupriiks olemine ei tähenda ainult mittesuitsetamist. Osalejad peavad olema priid ka muudest tubakatoodetest, nagu vesipiibust ja nuusk-, närimis- või huuletubakast.

Õpilaste osavõtt programmist on vabatahtlik, see põhineb vastastikusel austusel ja usaldusel. Vastutus kontrolli eest lasub õpilastel ja õpetajatel endil.

Sel aastal pakutakse ennetusprogrammis osalevatele klassidele võimalust lüüa kaasa kahe vaheülesande täitmisel. Nende täitmine pole küll kohustuslik, kui annab võimaluse lisaauhind võita.

Kevadel loosib tervise arengu instituut ennetusprogrammi edukalt läbinute vahel välja 18 rahalist auhinda, mille väärtus on 270 eurot. Peale selle loosib Pärnumaa tervise- ja traumanõukogu kaks 100eurost preemiat kõigi Pärnumaalt osalenud klasside vahel.

Suitsupriide klasside ennetusprogramm kestab 12. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles