Tulevikutegijate idee ulatub makulatuurist koerakakani

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe kooli õpilased Keir Palmi, Leelo Jaanus ja Annaliina Nikiforova teeksid kodukohta pärnade istanduse.
Pärnjõe kooli õpilased Keir Palmi, Leelo Jaanus ja Annaliina Nikiforova teeksid kodukohta pärnade istanduse. Foto: Urmas Luik

Päikesepatareidega leedkõrvarõngad, koerakakast hambapasta, liikuv õunapurusti, teatega võtmehoidja on osa tulevikutegijate ideekonkursil “Keskkonnasõbralik ettevõte kodukohta Pärnumaal” silma jäänud innukatest esitlustest.

Pärnu Port Artur 2 kaubakeskuse aatrium oli eile lõunani täidetud viie kooli üle 100 õpilase ja nende seletustega, mida läbis tahe luua oma keskkonnasõbraliku ettevõttega töökohti, eriti maal. Selleks ei pea ehitama õhulosse, vaid võib alustada pärnadest. Nagu näitasid Pärnjõe põhikooli kuuenda klassi õpilased Keir Palmi, Leelo Jaanus ja Annaliina Nikiforova oma ideega “Pärnad annavad päikest”.

“Meil on üks mahajäetud laut, teeme sinna puukooli, hakkame pärnaistikuid kasvatama. Kui pärnad suureks kasvavad, saavad mesilased õitest mett ja pärnaõitest on hea raviteed teha,” seletasid mõtte autorid, kes oma ettevõttes annaksid hooajal tööd lausa poolesajale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles