Tootsi alevikus hukkus tulekahjus mees

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna öösel teatati häirekeskusele tulekahjust Tootsi vallas Tootsi alevis, kus kortermaja esimesel korrusel põles korter. Kustutustööde käigus leiti 59aastase mehe surnukeha.

Häirekeskus sai teate põlengust kella 00.40 ajal. Teataja sõnutsi oli Tootsi Kesk tänava kortermaja trepikoda suitsu täis.

Kohapeal selgus, et maja üks esimese korruse kortereist on tulvil suitsu. Kahetoalisesse korterisse sisenenud suitsusukeldujad leidsid tulekolde koridori ja eestoa vahelt. Sealt oli tuli levinud tuppa tugitoolini, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

Korteris olnud 59aastane mees leiti magamistoast. Mees viidi majast välja ja anti üle kiirabile, kuid päästa teda enam ei õnnestunud. Tööd õnnetuskohal lõpetati enne kell 2 öösel.

„Tõenäoliselt oli tulekahju kestnud juba mõnda aega, sest kogu korteris olid tugevad kuuma-, suitsu- ja tahmakahjustused. Päästjad ei leidnud põlenud korterist suitsuandurit. Teistesse koridori korteritesse jõudis info põlengust vaid suitsu levimisel,” rääkis pressiesindaja.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Piret Seire palub kõigil olla hooliv ja märgata neid, kes vajavad abi. „Tõsiasi on see, et kui selles korteris olnuks paigaldatud suitsuandur, oleks tulekahju avastatud tunduvalt varem ja inimelu saanuks päästa,“ tõdes Seire.

Tuleõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud menetlus.

Viimasel ööpäeval on Pärnumaal tules hukkunud kolm inimest.

Eile oli samuti tulekahju Pärnus, kus põlenud majas hukkus kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles