Raamatukogus võisteldi ettelugemises

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus toimunud neljandate klasside ettelugemisvõistlusel tunnistati edukaimaks Søs Maria Kristensen Kuninga Tänava Põhikoolist.
Pärnu keskraamatukogus toimunud neljandate klasside ettelugemisvõistlusel tunnistati edukaimaks Søs Maria Kristensen Kuninga Tänava Põhikoolist. Foto: Erakogu

Üleeile Pärnu keskraamatukogu rippsaalis neljandate klasside ettelugemisvõistlusel püüti tabada helisid, mis peidus lasteraamatutes. Muusika-aasta meeleolus kulgenud mõõduvõtmisele oli tulnud lugejaid nii linnast kui maalt.

Pärnumaa parim ettelugeja on Søs Maria Kristensen Pärnu Kuninga tänava põhikoolist. 17. oktoobril sõidab ta Tallinna, et osaleda üleriigilisel finaalvõistlusel Eesti lastekirjanduse keskuses, teatas Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Sorva lugemise ja haarava esitusega jäi žüriile silma mitu lugejat. Auhinnavääriliseks osutusid Risto Sein Pärnu Mai koolist ja Mirell Lank Kuninga tänava põhikoolist. "Tänukirja ja südika kogemuse võrra rikkamana võtsid kodutee ette kõik osalenud poisid ja tüdrukud," märkis Peeker.

Julgeid ettelugejaid oli Vanalinna, Ülejõe, Metsapoole, Tori ja Paikuse põhikoolist, Sindi gümnaasiumist, Audru ja Jõõpre koolist.

Žüriile oli tulnud appi lugejaid kuulama paljudes muusikalistes projektides osalenud Heiko Leesment. Ta andis head nõu, kuidas publikut oma esinemisega köita, aga meenutas ka, et luges poisina oma lemmikraamatule mitu tiiru peale.

Üllatuskülalisena tuli koos laulude ja tantsunumbritega raamatust välja Mary Poppins, kes võistlejad ja neile kaasa elajad lauluringi haaras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles