Pärnu Lastepargis ehitakse puu helkuritega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuritega ehitud puu Viljandis politseijaoskonna ees.
Helkuritega ehitud puu Viljandis politseijaoskonna ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnavalitsus ja Tre Raadio alustavad ühisprojekti "Helkuripuu", millega soovitakse pöörata tähelepanu liiklusohutusele, rõhutada helkuri vajalikkust ja muuta helkuri kinkimine lihtsaks ja mugavaks.

Helkuripuu avamine toimub esmaspäeval kell 13 Lastepargis, kus helkuritega ehitatakse mägimänd. Puud aitavad avamisüritusel ehtida Pärnu vabakooli esimese klassi õpilased.

Helkuripuule saavad helkuri lisada kõik soovijad ja puult võtta helkuri liiklejad, kellel seda pole. "Kui teil on kodus üle mõni helkur, tooge see Lastepargi mägimänni peale, siis saavad need, kel helkurit pole, endale selle riiete külge riputada," selgitas projekti eestvedaja Regina Atka-Jaakson.

"Kui eelmisel aastal lugesin uudist Rapla helkuripuu kohta, paelus selle idee mind kohe. Nähes, et tänavu sama aktsiooniga jätkatakse, mõtlesin, et ka Pärnu avalikus ruumis võiks oma helkuripuu olla," rääkis Atka-Jaakson. "Minu unistuses on aastate pärast igas Eesti omavalitsuse tõmbekeskuses oma helkuripuu, mida võiks ühiselt üle-eestiliselt samal päeval ehtida."

Projekti eestvedaja avaldas lootust, et linnakodanikud ja külalised käituvad helkuripuuga ettevaatlikult ning sõbralikult.

Selle aasta helkuripuu jääb ehteisse kuni valgemate ööde saabumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles