Toidusõprade klubis küpsetati Ilvese leiba

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Leivateol on kõige tähtsam heade mõtete mõtlemine,” rääkis Evelin Ilves Paikusel Mesimummi lasteaias mudilastele ja Toidusõprade klubi huvilistele. “Halva tujuga tehtud leib ei tule välja.”

Pätsid, mida aastaid koduleibade küpsetamist propageerinud Ilves külakostiks kaasa tõi, olid valminud ilmselgelt hea tujuga, sest või ja meega kaetud viilud kadusid kandikutelt imekiiresti. Huviga maitsti mooniseemneidki, mida Ilves oma lemmikretseptis peale lina-, kanepi- ja koriandriseemnete ja jahvatatud köömnete kasutab.

Küsimuse peale, kelle kodus leiba küpsetatakse, tõusis päris mitu Saialille ja Võilille rühma laste kätt. Koolieelikud teadsid hästi, mida leiva sisse pannakse, sest lasteaias käib parajasti leivanädal. Nii viljast, küpsetamisest kui tervislikust toidust on põnnidele palju räägitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles