Rääma kool tähistab 140. aastapäeva

, Rääma kooli direktori asetäitja noorsootöö alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma koolimaja sügisel.
Rääma koolimaja sügisel. Foto: Elmo Joa

Tänavu oktoobris 140aastaseks saav Rääma kool tähistab juubelit avatud uste nädalaga ja ootab kõiki vilistlasi kooli.

Juubelinädal algab esmaspäeval pidulike aktustega, kus õpilaste kõrval esinevad kooliperele suupillipaladega vilistlased Ilmar Tõnisson ja Ilmar Tennokese. Iga klass valmistab koolile sünnipäevatordi, mis pannakse näitusele ja millega päeva lõpus maiustatakse.

Teisipäeval külastavad ja korrastavad endised õpetajad meie seast lahkunud kolleegide haudasid, mis on olnud traditsioon juba aastakümneid. Pärast ringkäiku on kooli aulas avatud kohvik.

Kolmapäeval toimub kooli aulas ajalookonverents, kus esineb endine Pärnu linna arhitekt Karri Tiigisoon ettekandega arhitekt Olev Siinmaast, kelle projekti järgi valmis 1929. aastal Rääma koolimaja. Oma koolipõlve meenutab Rääma kooli vilistlane, ajaloolane ja poliitik Toomas Alatalu.

Konverentsil esitlevad vilistlased kooliga seotud uurimistöid: "Perekond Alatalu mälestusi Rääma koolist" (autorid Hedwig Niemann ja Kelli Karu), "Kauaaegse koka ja majahoidja Ilme Jõgeva töö ning elu Rääma koolis" (Elise Taal), "Hilja Amor – õpetaja ja muusika" (Carmen Linkrus) ja "Lembit Heinla meenutusi Rääma koolist" (Karin Saartson, Lily Krassovski ja Emelain Karula).

Kooli juubelinädal on ühtlasi "vilistlased tagasi kooli" nädal, mille raames tulevad teiste seas tagasi klassiruumi Pärnu korvpalliklubi treener Juri Larionov, laulja Joosep Järvesaar, kunstnik Kaarel Kütas, fotograaf Meisi Volt ja kauaaegne õpetaja Laine Pärk.

Reedel külastavad õpilased Rääma kooli esimest koolimaja ja õpivad klassijuhatajatunnis kooli ajalugu. Õhtul on vilistlastel võimalus veeta endiste õpetajatega üks sportlik õhtupoolik, sest toimub õpetajate ja vilistlaste indiaca-võistlus.

Nädala lõpetab laupäeval Endla teatris toimuv juubelikontsert ja pidulik vastuvõtt, kus esinevad käsikellastuudio Agapella, kooli koorid, ansamblid ja rahvatantsurühmad. Õhtul toimub meeleolukas klassiõhtu stiilis järelpidu Kentuki pubis, kus meeleolu loob ansambel Kentukid ja tantsumuusikat mängib DJ Urmas Lass.

Juubelinädalal on koolimaja avatud kõigile vilistlastele, õpetajatele ja külalistele, üleval on fotonäitus Rääma kooli eri ajastutest ning õpetaja-fotograafi Maris Üürikese vanade fotode taaslavastustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles