Urga Elly kootud troikleit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elly Karjam hoiab käes tema ja keraamik Kaja Rinaldo koostööna valminud pärnaõieseepi kalaalusel, mis tunnistati Lääne-Eesti turismimeenete konkursil parimaks Pärnumaa meeneks.
Elly Karjam hoiab käes tema ja keraamik Kaja Rinaldo koostööna valminud pärnaõieseepi kalaalusel, mis tunnistati Lääne-Eesti turismimeenete konkursil parimaks Pärnumaa meeneks. Foto: Silvia Paluoja

Ellyga kohtusime aastaid tagasi Tõstamaal jõululaadal. Mind on ammu huvitanud Kihnu käsitöö ja mul oli toona suur rõõm leida terve lett Kihnu kauneid kudumeid. Ostsin mitu paari sokke ja imelisi kindaid. Olen neid ikka aastate jooksul ostnud, mitte et kõiki kanda, vaid kui väikesi kunstiteoseid, kindaid kannan pidulikul puhul.

Kootud Kihnu kleidist olin ammu unistanud, sest elan mere kaldal ja olen suur külmavares. Mul on Kihnu seelik ja kannan seda, aga ikka käis mõte sinnakanti, et miks ei võiks troi olla pikem ja miks mitte sellest kleit teha. Selle jutuga ei julgenud ma kellegi poole pöörduda, sest Kihnu troi on olnud meeste pärusmaa ajast aega, mis omaette on ju võluv.

Aga kuna mulle meeldib moes väga see suund, kus rahvakunst seguneb tänapäevaga, näiteks tikandid ja pitsid (Haapsalu salli mustrilised kleidid), võtsin julguse kokku ja küsisin Ellylt, kas tuleks kõne alla troi ja kleit ühendada. Ellyle idee meeldis, hakkaja nagu ta on, tuli, võttis mõõdud ja asus kuduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles