Kolme lapse ema mõisteti üheksaks aastaks vangi

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

“Sõltuvus,” põhjendas kolme väikelapse ema Reena Metsakänd, miks ta kahele eelnevalt määratud karistusele vaatamata jätkuvalt retseptirahusteid välja pettis. Sõltuvus, mille toitmise eest määrati talle nüüd üheksa aastat vangistust. Reaalselt.

Ent selles, et kolm last pikalt ilma emata kasvama peavad, pole 30aastasel Metsakännul peale enda kedagi süüdistada. Esimest korda karistati Metsakändu, kes toona kandis nime Vaikla, võõra identiteedi all retseptiravimite välja petmise eest juba 2012. aastal. Seejärel täpselt sama teo eest 2013. aastal, mil talle mõisteti kuus aastat vangistust. Selle kandmine lükati aga edasi kuni tema noorima lapse kolmeaastaseks saamiseni.

Ei väikesed lapsed ega kaks määratud karistust suutnud aga Metsakändu kuritegelikult teelt eemal hoida. Juba sissetöötatud skeemi kasutades jätkas ta tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles