Arheoloog heitis pilgu Vallikääru nõlva sisemusse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünno Vissaku arvates võib linn Olev Siinmaa mälestusmärgi rajamisega edasi minna, kuna proovikaevamiste käigus ei tulnud välja midagi, mis töid edasi lükkaks.
Rünno Vissaku arvates võib linn Olev Siinmaa mälestusmärgi rajamisega edasi minna, kuna proovikaevamiste käigus ei tulnud välja midagi, mis töid edasi lükkaks. Foto: Ants Liigus

Arheoloog Rünno Vissak uuris sel nädalal Pärnu Vallikääru nõlval kohta, kuhu on kavandatud arhitekt Olev Siinmaale pühendatud mälestusmärk.

Otse Siinmaa kodumaja, Rüütli 1a eramu vastas bastioninõlval toimetanud Vissak lasi kopal kaevata pinnasesse mõne 70–80 sentimeetri sügavuse augu ehk tranšee, et teha kindlaks, ega monumendi rajamisel teki arheoloogilisi ega tehnilisi probleeme.

“Tranšeed kaevasime nõlva servas kohtadesse, kuhu peaksid tulema mälestusmärgi kruvivaiad. Nendest kraavidest mulle mingeid kive ega bastionikonstruktsioone vastu ei tulnud,” rääkis Vissak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles