Traagilise majapõlengu tunnistaja: nad ütlesid, et hakkavad sauna tegema

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevu tänaval toimunud majapõleng nõudis kaks inimelu.
Kaevu tänaval toimunud majapõleng nõudis kaks inimelu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeva öösel kahe inimese hukuga lõppenud tulekahju pealtnägija, sündmuskohast üle tee elav naine rääkis Pärnu Postimehele, et nähtu jääb talle elu lõpuni meelde.

Naine ei märganud midagi tavatut, kui põlengule eelnenud õhtul töölt koju jõudis. Traagiline sündmus tuli nagu välk selgest taevast.

"Öösel kella 00.30 paiku sättisin end magama, kuid järsku ärkasin meeletu klaasiklirina peale," meenutas naine, kelle nimi on toimetusele teada, ootamatu pöörde võtnud kolmapäeva ööd, kui sinipunased valgussähvatused ühtäkki tuppa peksid.

"Jäin voodiservale istuma ega saanud esiti aru, mis toimub," kirjeldas naisterahvas kohmetust, millest ta alles pärast püsti tõusmist ja vastu seina komistamist mõneti toibus.

Alles siis jooksis ta aknale uurima, mis õues toimub. Ta pidas esialgu tõenäoliseks, et mõni vandaal lõhub.

Kuid pilt, mis aknast avanes, oli hoopis midagi muud. Maja ees oli neli tuletõrjeautot, kiirabi ja politsei, samal ajal taevasse kõrgumas meeletud leegid.

"Süda aimas halba," meenutas naine. Tema süda aimas õigesti, sest hetk hiljem tõid päästjad põlevast majast välja naise.

"Teda elustati ja elustati. Siis saabus vaikus," kirjeldas kurbloo tunnistaja korteriaknast avanenud vaatepilti. "Hetk hiljem toodi välja minu sõber, keda samuti elustati."

Tõde jõudis pärale. "Kui kiirabiautost toodi kotid, veendusin lõplikult, et..."

Naine meenutas, et kohtus põlengule eelnenud õhtul sõbraga - mehega, kes tuleroaks langenud majas hukkus. "Ta kutsus mind külla," lausus ta. "Lubasin, et lähen."

Pealtnägija sõnul jääb nähtu elu lõpuni meelde, niisamuti tunne, et mitte midagi ei saa tragöödia ärahoidmiseks teha. Ja need üüratud leegid, mis ei tahtnud kuidagi kustuda.

Mingit pidu seal majas õnnetuse pealtnägija teada ei plaanitud. "Lihtsalt sõber kutsus külla," sõnas ta. "Nad läksid põlengule eelnenud õhtul kell 21 poodi, kui kohtusime, ja ütlesid, et hakkavad sauna tegema. Siis nad kutsusidki külla."

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Maret Reinumäe teatel oli põlengus hävinud hoones kliendi soovil võrguleping peatatud ja elektriühendus katkestatud.

Õnnetuse tunnistaja ei osanud öelda, mismoodi inimesed elektrita majas toimetasid. "Ise nägin neid seal vaid päevasel ajal toimetamas," selgitas ta. "Küünlad ehk?"

Naisterahvas meenutas, et on isegi tulekahju läbi elanud: naabri korterist oli elekter väljas ja küünaldest läks terve maja põlema. "Kurb, et sellised asjad juhtuvad," lisas ta. "Ja veel oma kalli sõbraga..."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles