Õppekogunemine toob Lääne-Eesti kaitseliitlased Pärnumaale

, teabeohvitser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevast pühapäevani võib Pärnumaa metsades jälle näha suuremat hulka kaitseliitlasi, kes osalevad Lääne-Eesti malevate reservõppekogunemisel.
Esmaspäevast pühapäevani võib Pärnumaa metsades jälle näha suuremat hulka kaitseliitlasi, kes osalevad Lääne-Eesti malevate reservõppekogunemisel. Foto: Karri Kaas

Esmaspäevast pühapäevani võib Pärnumaa metsades jälle näha suuremat hulka kaitseliitlasi, kes osalevad Lääne-Eesti malevate reservõppekogunemisel.

Pärnumaa maleva pealiku kolonelleitnant Tõnu Miili selgitust mööda tähendab reservõppekogunemine ettevalmistust suurteks üritusteks, mis Lääne-Eesti malevaid lähiajal ees ootavad.

"Detsembri alguses toimub Pärnus Lääne-Eesti malevate ühisõppus Orkaan, kuhu on oodata pea 1200 kaitseliitlast, kaitseväelast ja liitlaste sõdurit," ütles kolonelleitnant Miil. "Peale selle annab reservõppekogunemine hea võimaluse juba praegu valmistuda 2016. aasta kevadel aset leidva õppuse Läänetorm edukaks läbimiseks kuni pataljonisuuruse üksusega."

Õppekogunemise fookuses on staapide kokkuharjutamine, üksuste juhtkondade ja spetsialistide täiendusõpe, samuti varem omandatud teadmiste ja oskuste meeldetuletamine.

Väljaõppest võtavad osa Pärnumaa, Saaremaa ja Lääne maleva staap ja jalaväekompaniide juhtkonnad, kokku umbes 200 meest ja naist. Esialgu tegutsetakse oma kodumaakondades, hiljem liigutakse Pärnumaale.

Ühtlasi toetatakse reservõppekogunemise raames oma üksusega Kaitseliidu kooli tasemekursuste lõpuharjutust Kotkalend Raplamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles