Helmen Kütt: Iga laps olgu kaitstud ja märgatud

Helmen Kütt
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt.
Helmen Kütt. Foto: PP

Peagi jõustub muudetud lastekaitseseadus, mille ümber on nii enne kui pärast riigikogus seadustamist keerelnud üksjagu segadust, vääritimõistmist ja lausa hirme. Minugi käest päriti läinud suvel korduvalt, et mis ikkagi pärast 1. jaanuari juhtuma hakkab ja kas tõesti läheb nüüd nii, et ametnikud saavad lapse üsna lihtsalt perest ära võtta. Õli on aidanud tulle valada enamjaolt ekslikud kuuldused Põhjamaade karmide reeglite kohta.

Olen nii sotsiaaltöötajate kui lastekaitsetöötajatega aru pidanud ja uurinud, millised lootused ja ootused on neil seoses seadusega, mis vahetab välja pea veerand sajandit kehtinud lastekaitseseaduse.

Tegu on inimestega, kes on puutunud kokku väga valusate ja keeruliste lugudega, kes on näinud peredraamasid, väärkoheldud ja vägivalla all kannatanud lapsi ja muserdatud hingi. Üldine hoiak on neil positiivne, kuigi nende töömaht ja vastutus suurenevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles