Pääsu pole kinosaaliski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Tänapäeva üha väiksemaks muutuvas maailmas on tavaline, et inimesed lähevad eneseteostust ja tööd otsima mõnda välisriiki. Enamikul puhkudel võetakse nad avasüli vastu, kuid vahel mitte.

Ilmselt ei oska keegi täpselt ette kujutada, mis juhtuma hakkab, kuid ühe võimaliku stsenaariumi pakub linateos “Pääsu pole”. Kindlasti tuleb siinkohal panna rõhk sõnale “võimalik”, sest sündmuste käik on üsna ekstreemne. Samal ajal tabab see film eri globaalsete sündmuste valguses väga hästi ajastu vaimu, rõhudes halastamata meid kammitsevatele hirmudele. Iseasi, kas see hea on.

Ameerika insener Jack Dwyer (Owen Wilson) saab väikeses nimeta Aasia riigis rahvusvahelises korporatsioonis tööd. Ta pakib oma seitse asja ja võtab koos perega ette teekonna uude koju. Kuidagi jääb tal aga kahe silma vahele, et kõigest mõni tund tagasi vahetus selles riigis vägivaldsel kombel võim ja kõigi välismaalaste elu on nüüd suures ohus. Seda ei ütle Jackile isegi kohalikke olusid hästi tundev salateenistuse taustaga britt Hammond (Pierce Brosnan), kellega ta lennukis kohtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles