Loomast saab luua väärt kraami

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Luhamaa (vasakul) ja Julika Roos soovisid näitust koostades tähelepanu juhtida just Pärnumaa taludest pärit materjalidele ja käsitöötoodetele.
Liis Luhamaa (vasakul) ja Julika Roos soovisid näitust koostades tähelepanu juhtida just Pärnumaa taludest pärit materjalidele ja käsitöötoodetele. Foto: Urmas Luik

Milliseid tarbeesemeid saab teha koprasabast, oinasarvest ja siku munandikotist? Milline lõng ei aja keha kihelema? Kas kingi saab ise teha?

Kõigile neile küsimustele leiab vastused Pärnu muuseumis avatud näituselt “Loomast loodud”, mis tutvustab loomseid materjale.

Näituse eestvedajad Liis Luhamaa ja Julika Roos soovisid tutvustada eelkõige Pärnumaa taludest ja loodusest pärit toorainet: villa, nahka ja luud ning sellest tehtud esemeid. Tänapäevase kõrval saab tutvuda ajalooliste käsitööesemetega, et meenutada esivanemate oskusi ja leidlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles