Digipööre paneb koolid kodukorda üle vaatama

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 2.d õpilased korjasid puulehti, otsisid siis nende kohta põnevat materjali ja peitsid saadud info QR-koodi taha. QR-kood prinditi ja kleebiti oma töö juurde. Õpilased skannisid seejärel telefoniga QR-koodi, kontrollides selle toimimist.
Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 2.d õpilased korjasid puulehti, otsisid siis nende kohta põnevat materjali ja peitsid saadud info QR-koodi taha. QR-kood prinditi ja kleebiti oma töö juurde. Õpilased skannisid seejärel telefoniga QR-koodi, kontrollides selle toimimist. Foto: Urmas Luik

“Pöördes” Pärnu koolid on sunnitud muutma oma kodukorda ja lubama õpilastel tundides telefoni kasutada: digipädevuse arendamisel toetutakse suurel määral õpilaste isiklikele nutiseadmetele, sest enamik koole pole neid veel suutnud küllaldases koguses hankida.

Raeküla kooli direktor Liilia Oberg nentis, et koolis ongi kodukord parajasti muutmisel. Kui varem pidi olema õppetunni ajal õpilase mobiiltelefon ja muud audiovahendid välja lülitatud, siis nüüd lisati sinna klausel “välja arvatud õppe-eesmärgil õpetaja loal”.

Enamikul õpilastest on isiklik nutitelefon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles