Raha ei sõida enam pangabussiga ära

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Swedbank asendab maakohti külastavad pangabussid Vändras, Kilingi-Nõmmes ja Häädemeestel käima hakkavate nõustajatega, lähikuudel paigaldatakse Tõstamaale pangaautomaat ning Varbla ja Tihemetsa kauplustes hakatakse sularaha väljastama.

Sularahaautomaadi ja nõustajaga varustatud Swedbanki pangabussid on Eestimaa teedel vuranud pea kümme aastat. Nüüd otsustas pank, et liikuvate rahaautomaatide ja eakamaid kliente julgustavate pangatöötajate asemel on mõistlikum hiljemalt aasta algusest pakkuda uusi lahendusi, mis sellesse piirkonda paremini sobiksid.

“Oleme ligemale kümme aastat rääkinud, et Tõstamaale on automaati vaja,” ütles Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu. “See pannakse selle aasta jooksul päästeameti maja seina sisse ja kahe korra asemel kuus saab siis raha kogu aeg välja võtta. Praegu võtavad kohalikud raha SEBi postipangast, kus on teenustasu, sõidavad Pärnusse või ootavad pangabussi ära.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles