Heategevusfond toetas Päikesejänkude keksumänge

, õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesejänku lasteaia lapsed lustivad heategevusfondi kaudu saadud keksumängudel.
Päikesejänku lasteaia lapsed lustivad heategevusfondi kaudu saadud keksumängudel. Foto: Erakogu

Pärnu Päikesejänku lasteaed sai E-Piima heategevusliku tarbijakampaania kaudu kolm keksumängu.

MTÜ Koos Laste Heaks kuulutas suvel välja üleriigilise heategevusliku tarbijakampaania "E-Piim Eesti laste heaks!“ ja selle raames koguti igalt E-Piima juustu- ja võipakilt heategevusfondi kümme senti.

Kogutud summa jaotati laste heaolu ja võimalusi parandavatele projektidele. Päikesejänku lasteaed osales projektiga „Päikesejänkude keksumängud“ ja osutus väljavalituks. Kampaania toel kogutud raha eest paigaldati lasteaeda kolm TipTipTapist tellitud keksumängu laste hüppeoskuste parendamiseks.

Et keksumänge saada, kirjutasid õpetajad projekti jaoks kõigepealt keksumängureeglid. Meelde sai tuletatud lapsepõlves õpitu ja seda püüti kohandada olemasolevate tänapäevaste keksudega (Hopscotch, Three-Legged Hopscotch ja Rocket).

Mõõduka intensiivsusega lõbusad mängud motiveerivad lapsi iseseisvalt tegutsema, leidma sama huviga sõpru ja tegema koostööd. Peale kehalise aktiivsuse tõusu on lastel motivatsioon numbreid ja värve kiiremini tundma õppida. Keksumängud tõstavad üldist toonust, parandavad tasakaalu, koordinatsiooni ja aitavad vältida ülekaalulisust. Lõbu ja rõõm koos meeldiva liikumisega toetab oluliselt ka laste emotsionaalset tervist. Õpetajatele annab see aga suurepärase võimaluse tegevusi lõimida.

Keksumänge on hea kasutada  spordi- ja perepäevade  mitmekesistamiseks. Mängud võimaldavad koosolemise ja tegutsemise kaudu saada osavamaks, vastupidavamaks ja tugevamaks.

Päikesejänkud tänavad Koos Laste Heaks MTÜd ja E-Piima toreda mänguvõimaluse eest ja kutsuvad linna lasteaedade vanemaid rühmi keksumängudest osa saama. Pillerpalli lasteaia Segasumma rühma lastel õnnestus see hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles