Kangur kustutas korvpallikaardilt eestlaste jaoks järjekordse suure valge laigu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: SCANPIX

KORVPALL. Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur tõmbas pühapäeval oma töötustaatusele joone alla, kui ta sõlmis kahe kuu pikkuse lepingu Hispaania tippklubi Vitoria-Gasteize Laboral Kutxaga. Euroliigas palliv Laboral Kutxa on eestlase jaoks neljas klubi, kelle särgis ta saab Euroopa tugevaimal klubiturniiril väljakule joosta. Ühtlasi on Hispaania Kanguri neljas välisliiga, kus ta osaleb. Samas on ta aga esimene eestlane liigas, mida on juba aastaid peetud Euroopa kõige tugevamaks.

Esialgse kava järgi ei näe Kangurit Hispaania suurklubis väga pikalt pallimas, kuna ta toodi kaheks kuuks asendama vigastatud Gruusia koondislast Tornike Šengeliat. Lühikesest lepingust hoolimata teeb ääremängija Eesti korvpalliajalugu, kuna Hispaania kõrgliigas pole seni ükski eestlane varem pallinud. Euroopa suurematest korvpalliliigadest pole eestlastel nüüd oma esindajat olnud veel aina enam rikkust koguvas Türgi kõrgliigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles