Filmiklubi uurib ilma

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera
Filmikaamera Foto: Corbis / Scanpix

Pärnus Versuse kohvikus alustab tegevust dokumentaalfilmide klubi, kus iga kuu kolmandal neljapäeval näidatakse filme maailmas olulistest probleemidest. Igale filmiõhtule on palutud eksperdid, kes publikul linateose temaatikat mõista aitavad.

Esimesena linastub Versuses homme mullu valminud film toidu raiskamisest “Lauake, kata end!” (“Just Eat It. A Food Waste Story”). Kanada režissöörid Jen Rustemeyer ja Grant Baldwin jõudsid tõdemusele, et igal aastal läheb Põhja-Ameerikas miljardite dollarite väärtuses toitu raisku. Nii otsustasid nad pool aastat süüa ainult seda, mis välja praagitud või ära visatud. Filmi kommenteerivad Pärnu toidupanga juht Erika Kukk ja restorani Hea Maa kokk Urmas Martinson.

Vast loodud filmiklubi eestvedajad on Versuse juhataja Rivo Kajo ja Rääma kooli õpetaja Kadri Killing ühes MTÜ Mondoga, mis teeb arengukoostööd hariduse, tervishoiu ja majandusliku toimetuleku vallas partneritega Afganistanist, Ukrainast ja Aafrika riikidest. Eesmärk on jagada teadmisi sellest, kuidas globaalprobleemid mõjutavad üksikisikut ja ühiskonda ja mismoodi igaüks meist saab mõjutada maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles