Toasooja hinna muutused rõõmustavad tarbijat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kütuse odavnemine maailmaturul on hakanud lõpuks avaldama mõju soojatarbijale: kaks Pärnumaa soojatootjat on teatanud hinna langetamisest, hinda tõsta ei plaani ükski siinne toasooja eest hoolitsev ettevõte.

Energiaettevõte Adven Eesti langetab 1. novembrist Vändra võrgupiirkonnas soojuse hinda koguni üheksa protsenti ja hind langeb nii era- kui ärikliendile.

Adven Eesti ASi juhatuse esimees Urmo Heinam sõnas, et kuna Adveni kaugküttepiirkondades on valdavalt kasutusel maagaas, mängib soojuse hinna kujunduses olulist rolli maagaasi sisseostu hind. “Käesoleval aastal on maagaasi hind langenud ja see on võimaldanud meil klientidele soodsamat soojuse hinda pakkuda. Samal ajal näeme, et klientidele soodsam ja keskkonnale sõbralikum tuleb sooja toota biomassist,” rääkis Heinam. Sestap minnakse üha enam üle hakkpuidu kasutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles