Elanike visadus viis Mereküla taastamiseni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakonna Külaselts Pulverk liikmed Reet Sai (vasakul) ja Marju Pulst näitavad kaardil Mereküla piire ja loetlevad põlistalusid, mis sinna jäävad.
Vabakonna Külaselts Pulverk liikmed Reet Sai (vasakul) ja Marju Pulst näitavad kaardil Mereküla piire ja loetlevad põlistalusid, mis sinna jäävad. Foto: Urmas Luik

Reiust eralduda tahtvate külaelanike ligi aasta kestnud asjaajamine viis selleni, et riigihalduse minister Arto Aas pani käe alla määrusele, mille järgi Tahkuranna vallas taastati Mereküla ja määrati selle lahkmejoon Reiu külaga.

“Jah, ma ei saa enam öelda, et Piirisaare turismitalu on Reiu külas. Ja väga hea, et ei saa, sest inimesed, kes siia tulevad, ajavad meid Reiu puhkekeskusega segamini, aga see on ju teisel pool jõge ja hoopis Silla külas Paikuse vallas,” räägib Marju Pulst, kes MTÜ Külaselts Pulverki juhatuse liikmena Mereküla nime taastamise eest seisis.

“Tänapäeva Reiu küla on kärgküla, mis ulatub kahel pool Via Balticat Uulust Pärnu linnani, kus asumite vahel on suured vahemaad ja kogukonda kui tervikut pole,” täpsustab Reet Sai ja harutab lauale lahti 1938. aasta Pärnumaa kaardi, millel peale Mereküla hulk muid väikesi külasid, mis Vene ajal 1977. aasta külade reformimisega Reiuks liideti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles