Pärnu võis poeedi elule lisada viis aastat

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Samoilov armastas oma ihufotograafi tehtud piltide taha ise allkirju kirjutada. Fotol istub ta 1978. aastal oma aias.
David Samoilov armastas oma ihufotograafi tehtud piltide taha ise allkirju kirjutada. Fotol istub ta 1978. aastal oma aias. Foto: Виктор Перелыгин

Kolm uut raamatut, seinatäis fotosid ja sõprade soojad mälestused – poeet David Samoilov jäänuks oma 95. sünniaastapäeva tähistamisega Pärnus ilmselt rahule.

Vene luuletaja ja tõlkija David Samoilov elas Pärnus 1976–1990, veetes siin oma elu viimased 15 aastat. Suvepealinna pages kirjanik Moskva kiire elutempo ja intensiivse seltsielu eest: populaarsel poeedil käis Moskvas palju külalisi, telefon helises pidevalt, argiaskeldused ei jätnud hingamisruumi loomiseks.

“Arvan, et rahulik elu Pärnus andis isale vähemalt viis eluaastat juurde. Ta kirjutas siin palju ja oli õnnelik,” oletas Samoilovi poeg Aleksandr Davõdov, kes tegi ettekande eelmisel nädalal Pärnu keskraamatukogus poeedi auks korraldatud seminaril-raamatuesitlusel. “Moskva linnavõimud vaatasid tollal tema lahkumisele üsna kahtlustavalt: kelle või mille eest põgenete, end varjate?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles