Karjääriprojekt viis Belgiasse

, Koidula kooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Haide Kuivas

Koidula gümnaasium osaleb rahvusvahelises karjääriteemalises projektis, mille koostöökohtumisel  11.–14. oktoobril Antwerpenis seati paika projektiaasta eesmärgid ja tegevused.

Koostöös Belgia partnerkooli Stedelijk Lyceum Olympiadega keskendutakse teadliku karjäärivaliku teemadele ja tegevustele. Projektis osaleb sel kooliaastal 14 Koidula gümnaasiumi ja 24 partnerkooli õpilast. Planeeritud on  kaks õpilasvahetust, üks neist Eestis ja teine Belgias. Mõlema partnerkooli jaoks on oluline, et tegevused oleksid praktilised ja toetaksid õpilasi igakülgselt: aitaksid langetada teadlikke valikuid, mõista tööturu võimalusi ja näha, milline on igapäevatöö soovitud ametikohtadel.

Õpilasvahetuste käigus intervjueerivad õpilased eri rahvustest meeskondadena eri ametialade esindajaid, tutvuvad nende töö positiivsete ja negatiivsete külgedega. Intervjuudest valmivad artiklid, mis on kõigile avalikult kättesaadavad. Õpitakse, kuidas koostada atraktiivset elulookirjeldust ja motivatsioonikirja. Tööintervjuu kogemuse saavad õpilased rollimängude kaudu. Arutletakse, mida väärtustab tööandja hea töötaja juures, ja tööandja ootustest valmivad lühikesed filmiklipid. Toimuvad õppekäigud ettevõtetesse ja tööhõivega tegelevatesse organisatsioonidesse.

Projekti lõppfaasis korraldatakse karjääriteemaline konverents kogu Koidula kooli perele, milles osalevad ka Belgia noored. Projekti mõju sellega ei lõpe – tegevusi, materjali ja kogemusi kasutatakse karjääritundides.

Karjääriplaneerimise edendamine on Koidula koolile prioriteetne, lõpuklassidele võimaldatakse koostöös Rajaleidja keskusega individuaalset karjäärinõustamist ja teoks saavad õppereisid kõrgkoolidesse. Koostöös Tallinna tehnikaülikooliga korraldatakse novembris tootearenduse ja tootmistehnika erialapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles