Juhtkiri: Kuni su küla veel elab…

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Lõppeva nädala üks kaalukamaid positiivseid regionaalpoliitilisi sündmusi oli Mereküla taastamine Tahkuranna vallas. Kui üritada otsida külade taastamise kohta infot internetiavarustest, võib hätta jääda. Leiab kõvasti näiteid Saaremaa külades pukktuulikute taastamisest, mis sealkandis on ajalooliselt kandnud asumite identiteeti, aga terve küla uueksloomine…

Mereküla ei ole Pärnumaal siiski ainus. 2006. aastal eraldus Saarde vallas Kanakülast Oissaare küla. Nad said oma postiindeksi ja kirjad ei pidanudki enam käima läbi Orissaare. 2007. aasta veebruari algul kirjutas Pärnu Postimees ühe külaelaniku mõttest taastada Jaan Poska küla. Siis elas omaaegse küla territooriumil üheksa peret. Paraku hea ja vabadussõjajärgsesse perioodi kuulunud külanime taastamine mõtteks jäigi.

Siinkohal võiks soovitada Poska küla rahval vana idee taas tolmust puhastada ja välja käia. Teadupoolest tähistame sügisest 2017 kuni Tartu rahu aastapäevani 2020 Eesti Vabariigi sajandat aastapäeva. Poska küla taastamine sobiks pidustuste aja tubliks teoks igati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles