Siberis kahed pulmad, Eestis kaks laulatust

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu õmblustööle Metšislav ja Ingeborg kokku saidki. Naine tegi mehele tumesinise triibulise ülikonna ja selle käigus saadi tuttavaks.
Tänu õmblustööle Metšislav ja Ingeborg kokku saidki. Naine tegi mehele tumesinise triibulise ülikonna ja selle käigus saadi tuttavaks. Foto: Urmas Luik

“Tulin velskripunktist koju ja ütlesin emale: “Nägin täna niisugust meest, kellele läheksin. Kui ta mu muidugi võtab,” meenutab Ingeborg Butkevitšus naerdes. Nüüdseks on paar 60 aastat koos olnud ja Pärnu Eliisabeti kirikus toimus neil tänavu sel puhul briljantlaulatus.

Mis siis juhtus Siberis Krasnojarski krai Ust-Derbino külas väikses velskripunktis?

Ingeborg (87) jutustab: “Läksin arsti juurde ja nägin ooteruumis noort meest, näost valge, vastu seina toetumas. Tal oli väga halb olla. Mul hakkas väga kahju, vestlesin temaga pisut ja selgus, et autojuhina töötav Metšislav oli remonti tehes ühe sõrme otsast ilma jäänud. Soovisin talle head paranemist. Muud ei juhtunudki. Aga ta hakkas mulle meeldima ja oli sestsaadik kogu aeg meeles.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles