Linnapea pere kaks retriiverit läbisid teraapiakoera eksami

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraapiakoeratiimi eksami läbinud Romek Kosenkranius ja Lex, Rita Kosenkranius ja Chuck ning Ivi Brant ja Chilli.
Teraapiakoeratiimi eksami läbinud Romek Kosenkranius ja Lex, Rita Kosenkranius ja Chuck ning Ivi Brant ja Chilli. Foto: Erakogu

Eile sooritasid Tallinnas teraapiakoeratiimi eksami seitse koera ja koerajuhti üle Eesti, nende hulgas Pärnust kolm kuldset retriiverit, kes omavad nüüd rahvusvahelist teraapiakoera litsentsi ja alustavad lähiajal kogukonna toetamist ja abistamist.

Suurepäraste punktidega sooritasid eksami Pärnu linnapea Romek Kosenkranius koeraga Lex, tema abikaasa, Pärnu maavalitsuse maasekretär Rita Kosenkranius koeraga Chuck ja Ivi Brant koeraga Chilli. Teraapiakoeratiimid said unikaalse ID-numbri ja kanti üleriigilisse teraapiakoerte registrisse.

"Pärnus on toimunud mitu koeratiimide testimist ning nüüdseks on koos maikuus eksami sooritanud samojeedikoer Pimmu ja tema omaniku Anneli Matsiga päikeselinnas kokku juba neli teraapiakoeratiimi," teavitas Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu juhatuse liige Maarja Tali.

Lähiajal saavad koerajuhid veel teoreetilisi teadmisi eri tegevustes ja teraapiates osalemisest ning kaks värsket tiimi alustavad ettevalmistusi lugemiskoera projektis osalemiseks Pärnu keskraamatukogus.

“Pärnu uute tiimide üle tunneme rõõmu mitmel põhjusel, “ ütles Tali. “Harva juhtub, et ühe pere mitu koera omavad teraapiakoerana töötamise potentsiaali. Veel haruldasem on, et mõlemad kaasad soovivad vabatahtlikuna kogukonna heaolusse just sellisel moel panustada.”

Ühingu vabatahtlike koerajuhtide seas on Tali ütlust mööda igas vanuses ja väga erinevate valdkondade esindajaid. "Ometi tundub märgiline, et Pärnu esimeste koerajuhtide hulgas on linna meer. See lubab oletada, et siin valitsevad loomasõbralikkus ja hoolivus. Selline eeskuju on innustav,” rõõmustas Tali.

Eestis on teraapiakoeratiimi eksami sooritanud nelikümmend tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles