Garage48 hakkab Pärnus uut Transferwise’i otsima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Garage48

Garage48 koostöös EASi turismiarenduskeskusega korraldab Pärnus novembri keskel arendusnädalavahetuse, et luua tehnoloogiaid globaalsele turismitööstusele.

Eriti oodatakse osalema turismisektoris tegutsevaid naisi. Varasematel aastatel on Pärnus toimuv võrdse meeste ja naiste osakaaluga arendusnädalavahetus osutunud eriti edukaks, mida tõestab iduettevõtete TimberDiameter, GoWorkaBit ja Sorry As A Service sünd.

Rahvusvaheline turism kasvab iga aastaga 3,3 protsenti, mis tähendab 2014. aasta seisuga turistide arvu jõudmist juba üle miljardi piiri.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnutsi on küsimus nagu ikka selles, kes kui palju sellest miljardist osa saab ja kelle tulud kasvavad. "Eesti võiks meelitada külastajaid üle maailma, kuid tahes-tahtmata jääb ettevõtjal üksinda puudu teadmistest ja jõust, kuidas efektiivselt külastuste arvu kasvatada. Tehnoloogial on potentsiaal teha seda tuntud 80/20 põhimõttel: nutikas lahendus eeldab 20 protsenti tööd, kuid võib tuua 80 protsenti külastajatest."   

Hea näitena tõi Mutso majutusplatvormi AirBnB, mis astub väga tugevasti kandadele traditsioonilisele hotelliärile, kahekordistades oma mahtu iga 12 kuu tagant ja olles nüüdseks hinnatud Hiltoni järel väärtuselt teine majutusteenust pakkuv äri maailmas.

Garage48 Tourism Pärnu üritusest on oodatud osa võtma kõik IT-valdkonna professionaalid, turismiga seotud ettevõtjad ja spetsialistid, kes tegelevad turistidele pakutavate teenuste loomise ja arendamisega. Rahvusvaheline arendusnädalavahetus meelitab alati ligi eksperte lähiriikidest ja mujalt maailmast, mistõttu tõotab seegi kord tulla laia haardega üritus.

Ettevõtmisest saab osa võtta ka ideed omamata, valides kohapeal endale sobiva idee ja liitudes meeskonnaga. Ideid on oodatud esitlema eriti toidu ja joogi, tervise ja heaolu, meelelahutuse ja tegevuste ning ökoturismi valdkonnas.

Enne põhiüritust toimub mitu eelüritust, kuhu on oodatud esinema eksperdid. 4. novembri eelüritusel räägib Eesti restoranide TOP 50 eestvedaja Aivar Hanson toidumaailma kitsaskohtadest ja arutleb Eesti toidu atraktiivsuse üle turismi seisukohast. Samuti esineb eelüritusel pikaaegne AS Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ja turismisektori probleeme avab Eesti turismifirmade liidu president Külli Karing.

Garage48 on rahvusvaheline arendusnädalavahetuste sari, mille eesmärk on arendada ideedest töötav prototüüp 48tunnise intensiivse meeskonnatööna. Garage48 on alguse saanud 2010. aastal Eestis, praeguseks on hackatlon’e – tarkvaraarendajate mõttetalguid – korraldatud neljal mandril ja aidatud luua üle 600 töötava prototüübi, loodud üle 20 eduka iduettevõtte ja inspireeritud 3000 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles