Juhtkiri: Keskerakonna valik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Keskerakonna, Eesti ühe suurema ja mõjukama partei 15. kongressini on aega tublisti üle kuu, kuid kired esimehe valimise ümber on juba lahvatanud. Oma osa selles kirgede tormis on nii praeguse vastuolulise juhi Edgar Savisaare ümber toimuval kui selles, et erakonna esimehe kohale valmistub kandideerima Kadri Simson. Juba enne seda, kui Savisaare Hundisilma talus avatud uste päev toimus, avaldasid Simsonile toetust Narva piirkond, Räpina osakond ja omavalitsuskogu esimees Kersti Sarapuu, kelle taga seisab Järvamaa piirkond.

Keskerakonna Pärnu piirkond, mille esimees Simson on, teda toetava avaldusega veel esinenud ei ole. Samamoodi pole sõna võtnud Pärnumaa piirkond eesotsas Marko Šoriniga, kuid see ei pruugi tähendada ei seda, et Simsonit ei toetata, ega seda, et raudselt jäädakse tema selja taha.

Keskerakonna tegemisi saadab – suuresti tänu Savisaarele, kuid oma osa on selles paljudel teistel ülivärvikatel tegijatel – avalikkuse suur tähelepanu, sest osatakse sõud teha ja emotsioonidel mängida. Masside vajadust leiva ja tsirkuse järele suudab just Keskerakond kõige paremini rahuldada. Faktid kaotavad selle mõjul justkui tähtsuse ja isegi selgesõnaline riigivastasus moondub kuulajate kõrvus otsekui nõiaväel hoopis patriotismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles