Tulevikutalendiks pürgib üle kahekümne Pärnumaa noore

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal stipendiumikonkursi "Tulevikutalent" ettevõtlikkustalendi auhinna pälvinud noored.
Eelmisel aastal stipendiumikonkursi "Tulevikutalent" ettevõtlikkustalendi auhinna pälvinud noored. Foto: Erakogu

Tänavu viiendat korda toimuvale andekate noorte stipendiumikonkursile "Tulevikutalent" laekus enam kui kolmsada avaldust. Pärnumaa noored esitasid kokku 24 stipendiumitaotlust.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnade kohaselt osutusid nagu varasematelgi aastatel menukaimaks spordi- ja kultuuritalendi kategooria. "Nii üle-eestiliselt kui Pärnumaal oli kõige arvukam osavõtt sporditalendi kategoorias. Samas teeb rõõmu, et piirkonna noortelt laekus taotlusi kõigis konkursi valdkondades," rääkis Lehtmäe. Neljal möödunud aastal on tulevikutalendi tiitli pälvinud juba seitse pärnumaalast.

"Sportlikel noortel on küllaltki lihtne oma saavutusi esitleda, konkursil hinnatakse muuhulgas näiteks võistluste tulemusi. Kultuuritalendi kategoorias ootasime aga stipendiumiavaldusi nii muusika, kujutava kunsti kui ka näiteks filmivaldkonnas aktiivsetelt noortelt. Nagu varasematel aastatel oli vähim avaldusi humanitaartalendi tiitlile, kus oma saavutuste näitamine on pisut raskem," lisas Lehtmäe.

Žürii hindab taotlusi viies kategoorias. Kokku antakse 5.–12. klassi õpilastele välja 25 stipendiumi.

"Nelja aasta jooksul oleme stipendiumiga tunnustanud noori kõikjalt üle Eesti. Kuigi avaldusi tuleb rohkem suurtest linnadest, võib kindlalt öelda, et andekaid noori sirgub eri paigust. Tiitlid ei jagune vaid keskustest pärit kandidaatide vahel. Tänavusele konkursile laekus avaldusi kõigist maakondadest, aktiivseimad on Harjumaa, Tartumaa, Pärnumaa ja Ida-Virumaa noored," rääkis Lehtmäe.

Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad muusik Tomi Rahula, Ahhaa teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar ning Eesti õpetajate liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe. Žürii hindab taotlusi viies kategoorias, kokku antakse välja 25 stipendiumi.

Lõppvooru pääsenute nimed avalikustatakse 26. oktoobril. Võitjad kuulutatakse välja 14. novembril toimuval pidulikul auhinnagalal.

Maxima Eesti ellukutsutud konkursil tunnustatakse noori viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Igas valdkonnas tunnustatakse tugevaimat kandidaati tulevikutalent 2015 tiitliga, millega kaasneb 600eurone ühekordne stipendium.

Peale selle antakse igas kategoorias välja neli teist kohta. Teise koha nominentide stipendium on 450 eurot, mis makstakse võrdsetes osades välja üheksa kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles