Mõttetalgud: kas võiksime jõuda jooksuturismiga maailmakaardile?

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksuturism on maailmas kogumas järjest enam populaarsust. Foto on illustreeriv.
Jooksuturism on maailmas kogumas järjest enam populaarsust. Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Laupäeval, 24. oktoobril korraldab MTÜ Elujooks Pärnus Estonia Resort Hotel & SPAs mõttetalgud, mille teema on "Eesti maailmakaardile jooksuturismiga".

Eesti jooksukultuuri eestvedaja ja MTÜ Elujooksu juhatuse esimehe Kristjan Puusilla arvates on sügis just õige aeg jooksuturismi mõttetalguteks, sest enamik selle aastastest jooksuüritustest on toimunud ja tehakse plaane uueks hooajaks.

"Jooksuturism on maailmas kogumas järjest enam populaarsust. Paljud maratoonarid ja ultrajooksjad reisivad üle maailma eesmärgiga osaleda unikaalsetel jooksusündmustel, et kogeda midagi uut ja võimast. Eestil on jooksuturistile pakkuda mitmekülgset keskkonda: joosta saab nii metsas, rabas kui linnas, meil on väga hea RMK matkateede ja tervet Eestis kattev turismiasutuste võrgustik ning juba praegu mitu kõrgetasemelist spordiüritust. Mõttetalgutele ootame inimesi, kes näevad Eestil potentsiaali selles turismiharus ja soovivad aidata seda realiseerida," arutles Puusild.

Mõttetalgu päev algab ettekannetega, kus esinejad Tallinna ülikoolist, riigimetsa majandamise keskusest, Tartu ülikooli Pärnu kolledžist ja spordiürituste korraldamise klubist jagavad oms teadmisi ja kogemusi Eesti jooksuturismist. Järgnevad arutelud töörühmades teemadel, millised võiksid olla jooksuturismi populariseerivad jooksusündmused, võimalikud sihtrühmad ja turundus- ning rahastusvõimalused.

Üritus toimub projekti "Jooksukultuuri ja -võrgustiku käivitamine Eestis" raames, mida rahastab Euroopa majanduspiirkonna toetuste vabaühenduste fond Avatud Eesti fondi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles