Uus huvikool väärtustab ingerlaste traditsioone

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingerisoome kultuuriseltsil on kaks kolme duuriga rahvakannelt, duurkannel ja üks põnev basskannel, mida Katrin Hildunen-Alvela ja Hillar Talvik pildil näitavad.
Ingerisoome kultuuriseltsil on kaks kolme duuriga rahvakannelt, duurkannel ja üks põnev basskannel, mida Katrin Hildunen-Alvela ja Hillar Talvik pildil näitavad. Foto: Urmas Luik

Pärnu ingerisoomlaste seltsi juures avati erahuvikool Orvokki, mis pakub ingeri-soome juurtega lastele ja teistele huvilistele võimalust tutvuda ingerlaste kultuuri ja kommetega.

Eestis on 11 ingerisoomlaste seltsi, lasterühmad ja pühapäevakool on seni tegutsenud vaid Jõhvis, sellest sügisest Pärnuski.

Orvokki tähendab soome keeles kannikest ja võõrasema – seda saab teada huvikooli soome keele tundides. Ühtlasi õpitakse koolis ingerlaste laule-tantse ja käsitööd ning tähistatakse rahvuslikke tähtpäevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles