Kooselu rakendusseadus pole oluline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Toomas Kivimägi ei pea kooseluseaduse rakendusseadust oluliseks küsimuseks.

“On väga valus, kui palju see seadus on meie ühiskonda lõhestanud. Ma ei eita selle teema olemasolu, aga on tähtsamaid asju, mida peaks reguleerima. Kõigile on üheselt teada, et see on meie enda rahvastiku kasv ja selles kontekstis on palju olulisemaid teemasid,” ütles Kivimägi BNSile. “Arvan, et sellist lõhestamist poleks tarvis olnud,” lisas ta.

Kivimägi kinnitas, et ehkki ta ei toeta kooseluseadust kui sellist, ei ole tal midagi samasooliste paaride vastu, kellele seadus annab sarnaselt abielluda mittesoovivate heteropaaridega õiguse oma kooselu registreerida. “Ma ei mõista samasooliste kooselu vähimalgi määral hukka, aga ma ei arva, et seadusandja oleks pidanud sinna sekkuma,” sõnas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles