Sulgpall jõuab igasse Eesti kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus osales sulgpallikoolitusel üle paarikümne inimese.
Pärnus osales sulgpallikoolitusel üle paarikümne inimese. Foto: Eesti sulgpalliliit

Sulgpall on kiireim reketispordiala, mille vaatemängulisus ja atraktiivsus toob ala juurde üha enam noori. Et sulgpalliga tegelejate hulka veelgi kasvatada, alustas Eesti alaliit projekti "Sulgpall kõigile", mille ambitsioon on paari-kolme aasta jooksul katta kõik Eesti üldhariduskoolid sulgpallivarustusega ja koolitada õpetajaid üle Eesti.

"Sulgpall on atraktiivne olümpiaala, mis ühendab täpsuse, vastupidavuse ja taktikalise mõtlemise," ütles Eesti sulgpalliliidu president Karol Kovanen. "Seda saavad mängida üheskoos nii poisid kui tüdrukud, alaga tegelemiseks ei ole vaja kallist varustust ja uhket saali, mängupaiga leidmisel võib lasta fantaasial lennata."

"Sulgpall kõigile" põhineb rahvusvahelisel projektil "Shuttle Time", mida viiakse ellu pea sajas riigis üle maailma. Programmi aluseks on mängulised, kuid sisukad õppematerjalid, mille abil koolitatakse kehalise kasvatuse õpetajaid ja antakse neile teadmised, kuidas ala õpilasteni viia. Peale teadmiste ja õppematerjalide, mis sisaldavad näidisharjutustega tunnikavasid, saavad kõik koolitusel osalenud õpetajad sulgpallivarustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles