Lötakast politseivormist jäävad vaid kindad ja saapad

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Sel nädalal Eesti moe- ja meediamaastikku raputanud, mägesid liigutanud ja arusaamu vormist kui sellisest muutnud uued politseivormid jõuavad Pärnu tänavapilti nagu ka mujale Eestisse tuleval suvel.

“Juulikuu on aeg, mil saame hakata politseinikke nägema uues vormis,” täpsustas vormiarenduse töörühma juht Ilona Laido. Juba meediatähelepanu saanud ja moelavadel presenteeritud esimeste prototüüpide põhjal võib öelda, et on, mida oodata. “Proovisime need vormid igapidi ära ja tõdesime, et arendus on olnud väga tõhus ja õnnestunud,” töötab vorm Laido sõnul ideaalselt nii kontorilaua taga, linnatänavail kui maal, piiriäärses võpsikus ja merel tuulte ning lainete meelevallas.

Ja mis samuti oluline – vorm näeb kena välja. Iseäranis kõrvutades seda praeguse, juba viisteist aastat tagasi kasutusele võetud vormiga. “Vana vorm on kossakas ja lötakas, täitsa kurb näeb välja ausalt öeldes,” pidi Laido nentima. “Püksitaskud kipuvad minema sellisteks Mikihiire taskuteks,” viitas ta kunagi muljet avaldanud, ent nüüd ajale jalgu jäänud ja oma glamuursuse kaotanud kostüümide puudujääkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles