Hariduskonverents lahkas suhteid meediaga

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Leelo Tungal rääkis konverentsil Eesti lasteajakirjade arengust läbi aastakümnete. Arhiivifoto.
Kirjanik Leelo Tungal rääkis konverentsil Eesti lasteajakirjade arengust läbi aastakümnete. Arhiivifoto. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Eile jäi Paikuse teisel hariduskonverentsil “Meedia – sõber või vaenlane?” kõlama mõte, et täiskasvanud peaksid oma meediatarbimist ise mõistlikult reguleerima, aga lapsed vajavad vilkuvate ekraanide maailmas teejuhti ja iPad ei asenda kaisukaru.

“Lapsi tuleb õpetada analüüsima, et meedia jutustab lugusid, aga mõni jutustaja on usaldusväärsem kui teised,” rääkis Tallinna ülikooli haridusteaduste instituudi direktor Kristi Vinter. “Õpetades lapsi ekraanil nähtut, näiteks reklaame analüüsima, aitame neid meedia manipuleerimise eest paremini kaitsta.”

Kirjanik Leelo Tungal rääkis konverentsil Eesti lasteajakirjade arengust läbi aastakümnete, meediakoolitaja Märt Treier kommertsmeediakanalite tööpõhimõtetest ning kliiniline psühholoog ja psühhoterapeut Elen Kihl internetiga seotud sõltuvustest. Tartu observatooriumi vanemteadur Laurits Leedjärv kõneles taevastest tähtedest maises meedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles