Mets aitas ettevõtetel rikkust kasvatada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi usutleb lehe Lääne-Eesti konverentsil, kus võitjaid autasustati, Metsagrupi juhatuse liiget Urmas Rahnelit.
Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi usutleb lehe Lääne-Eesti konverentsil, kus võitjaid autasustati, Metsagrupi juhatuse liiget Urmas Rahnelit. Foto: Urmas Luik

Äripäeva eelmise aasta majandustulemuste põhjal koostatud Pärnumaa edukamate ettevõtete edetabelis valitsesid seekord metsa langetamise ja puidu töötlemisega seotud firmad, sest mullu olid puiduhinnad soodsad.

Edetabeli tippu tõusis Urmas Rahnelile ja Toomas Aabile kuuluv Metsagrupp, mille müügitulu oli mullu viis ja kasum pea 5,7 miljonit. Metsagrupp on Eesti suuruselt neljas maaomanik, neile kuulub pea 21 000 hektarit metsa- ja põllumaad, millest pool asub Pärnumaal.

Eelmisel aastal langetas Metsagrupp 80 000 tihumeetrit puitu. “Raiemahud sõltuvad turust. Sel aastal pole puiduhinnad atraktiivsed, seetõttu on mahud väiksemad. Kui on head ajad, raiume rohkem,” rääkis Metsagrupi juhatuse liige Urmas Rahnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles