Kohalikke hirmutab kaitseala suurendamine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kikepera looduskaitselal meenutab mets juba praegu Ivan Šiškini maalide maastikku, ainult kolm karu on veel puudu.
Kikepera looduskaitselal meenutab mets juba praegu Ivan Šiškini maalide maastikku, ainult kolm karu on veel puudu. Foto: Ants Liigus

“Oleme kimbatuses: poolteist aastat tagasi meie muresid mõisteti ja Kikepera looduskaitseala moodustamise kava peatati, nüüd aga pole peetud vajalikuks asjassepuutuvaid omavalitsusi valitsuse määruse eelnõu taasalgatamisest isegi teavitada,” on Surju vallavanem Jaanus Männik nördinud.

Männikul on põhjust olla rohkem kui nördinud, sest sellest, et rahandusministeeriumi info põhjal on ministeeriumidele saadetud kooskõlastusringile Kikepera looduskaitseala moodustamise ja kaitse eeskirja eelnõu, kuulis ta juhuslikult maavalitsuses käies. Menetluse kooskõlastamise tähtpäev on täna, 23. oktoobril.

Surju ja Saarde vallavalitsuse avaliku arutelu järgsete märgukirjade ükski adressaat pole enam endine, vahetunud on keskkonna-, majandus-, sise- ja põllumajandusminister ning kadunud selle ministeeriumi nimigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles