Koolikotid pannakse kaalule

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti õpilasesinduste liidu eestvedamisel hakatakse taas algklassilaste koolikotte kaaluma, Pärnus on selle ettevõtmisega seotud Vanalinna põhikool.

Koolikottide kaalumise kampaania toimub teist aastat eesmärgil, et õpilased ei peaks kandma liialt rasket ranitsat, mis mõjutab nende rühti ja koolirõõmu.

„Eelmisel aastal saime koolikottide raskust võrrelda vaid kehtestatud normidega, aga nüüd võib teha juba põhjalikuma ülevaate ja võrrelda tulemusi möödunud aastaga," kommenteeris Eesti õpilasesinduste liidu (EÕEL) avaliku poliitika valdkonna juht Eleri Pilliroog.

Algklassides on mure raske koolikoti pärast kõige suurem. „EÕEL seisab just nende põhimõtete eest, mis suurendavad koolinoorte õpimotivatsiooni. Leiame, et koolikoti raskus on siin üks mõjutegur,“ selgitas Pilliroog.€œ

Koolikotte kaalutakse 26.–30. oktoobril. Üheksas pilootkoolis üle Eesti kaluvad vabatahtlikud õpilased koolipäevade jooksul algklassiõpilaste ranitsaid. Tulemused saadetakse EÕELi tegevmeeskonnale, kes võrdleb eelmise aasta andmeid selle aasta tulemustega ja analüüsib olukorda. Kampaania lõpuks selgub, kas ja kui palju on tulemused võrreldes eelmise aastaga muutunud.

Tervisekaitsenõuetes on ranitsa lubatud raskus koos sisuga 1.–3. klassi õpilastel maksimaalselt kolm kilogrammi ja 4.–6. klassi õpilastel 3,5 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles