Jahiõnnetuses kuuli jalga saanud noormees võitleb haiglas oma elu eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

19aastane Riivo sai laupäeva lõuna paiku oma kodukohas Halinga vallas Ertsmal juhtunud jahiõnnetuses jalga nii raske kuulihaava, et ta tuli kopteriga Tallinna operatsioonilauale toimetada.

Jahi lõpus õnnetul kombel kuulihaava saanud Riivo vigastus oli sedavõrd tõsine, et pärast esmase abi andmist ja kiirabiautoga Pärnusse toimetamist pandi ta helikopteri peale ja lennutati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Seal läks ta kohe operatsioonilauale.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuhi Hede Kerstin Luige sõnutsi vajab Riivo jätkuvalt intensiivravi.

Kuidas jahil ajajana kaasa löönud Riivoga õnnetus juhtus, ei soovi rääkida ei jahimehed ega õnnetuse asjaolusid uuriv prokuratuur.

Halinga jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mart Mölder rääkis, et laupäeval oli jahiseltsi territooriumil iga-aastane metssigade ja põtrade ajujaht ning õnnetus juhtus pärast jahi lõppu Kalli maanteel, kui metsast välja tuldi. Enamat ei soovinud Mölder õnnetusest rääkida, öeldes, et juhtunut uurib politsei.

Prokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnade kohaselt läks jahi lõpetamisel ühel mehel püss kogemata lahti ja lask tabas 19aastast Riivot jalga. “Esialgsetel andmetel püssiga kedagi ei sihitud ja kuul tabas noormeest juhuslikult,” jäi Erm õnnetuse detailidest rääkimisel napisõnaliseks.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks menetluse karistusseadustiku paragrahvi põhjal, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest.

Et juhtumit käsitletakse õnnetusena, ei ole Ermi ütlust mööda kahtlustust kellelegi esitatud.

Pärnumaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Uno Kask ütles, et jahiõnnetused pole Pärnumaal kuigi sagedased. “Ei mäletagi, millal viimane õnnetus juhtus,” ütles ta.

Ehkki Kask ei olnud Ertsmal juhtunud õnnetuse üksikasjadega kursis, arvas ta, et see nagu paljud teisedki jahiõnnetused juhtuvad hooletuse tõttu.

“Õnnetused juhtuvad tavaliselt, kui kütiliinilt tulles ei laeta relva tühjaks. Kui seda reeglit järgitaks, saaks kindlasti nii mõnegi õnnetuse ära hoida,” ütles Pärnumaa jahimeeste liidu juhatuse esimees.

Pärnu Postimees kirjutas viimati Pärnumaal toimunud jahiõnnetusest kuus aastat tagasi, kui Tahkuranna vallas peetud ajujahil tabas lastud kuul üht jahimeest jalga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles