Heategevuslik golfiturniir toetab muusikakooli pillipargi uuendamist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslikul golfiturniiril osalenud ettevõtjad otsustasid toetada Pärnu muusikakooli pillipargi uuendamist.
Heategevuslikul golfiturniiril osalenud ettevõtjad otsustasid toetada Pärnu muusikakooli pillipargi uuendamist. Foto: Erakogu

Vastavatud Tahkuranna golfiväljakul toimunud rahvusvaheline heategevuslik golfiturniir Smile Charity Golf 2015 otsustas sel aastal 16 050 euroga toetada Pärnu muusikakooli pillipargi täiendamist.

Kooliaasta alguses pöördus AS Wendre omanik Peter Hunt ja linnapersonalijuht Külliki Seire Pärnu abilinnapea Jane Metsa poole, soovides rahvusvahelise ettevõtjate heategevusliku golfiturniiri raames toetada ühte konkreetset Pärnu linna asutust.

Abilinnapea pakkus välja mitu linnaasutust koos nende vajadustega, kuid otsustamine anti ettevõtjatele.

"Nii linnavalitsusele kui toetajaskonna esindajatele, Tallinki suuromaniku Infortari juhatuse esimehele Ain Hanschmidtile kui AS Wendre omanikule Peter Hundile oli suur üllatus, et muusikainstrumendid, mida kool vajab, on väga kallid," vahendas Pärnu muusikakooli õpetaja Maarja Talts.

Heategevuslikul golfiturniiril, mis toimus viiendat korda, osales tänavu 52 ettevõtjat Eestist, Lätist, Soomest ja Rootsist ning kogutud raha otsustasid ärimehed kinkida Pärnu muusikakoolile.

Toetussumma eest ostab kool baritonsaksofoni, fagoti ja bassflöödi. Tavapärastest eelarvevahenditest ei oleks neid instrumente, mis orkestri- ja ansamblikoosseisudes on eriti olulise rolliga, suudetud soetada.

Pärnu muusikakooli õpilased ja õpetajad andsid golfiturniirist osavõtjatele tänuks piduliku kontserdi.

Muusikalise sissejuhatuse tegi Tahkuranna vastavatud golfikeskuses keelpillikvartett Heli Sommeri juhendamisel. Sellele järgnes meeleolukas pooletunnine kontsert, kus esines õpetaja Marju Mäe flöödiansambel, muusikakooli õpilastest ja õpetajatest koosnev tšellokvartett (õpetajad Heli Sommer ja Irina Matveus) ja Marek Taltsi kitarriõpilane Frederik Küüts muusikakooli rütmimuusika osakonnast.

Pärnu linnavalitsus toetab muusikakooli pillipargi uuendamist tänavu ja järgmisel aastal kokku 36 000 euroga. Summa sisaldab ka pikka aega plaanis olnud klaveripargi uuendamist ja renoveerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles