Selgus Sindi linna kauneim kodu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linna kodukaunistamise preemia võitis tänavu Väike-Põllu 3 asuv eramu.
Sindi linna kodukaunistamise preemia võitis tänavu Väike-Põllu 3 asuv eramu. Foto: Sindi linnavalitsus

Sindi linna kodukaunistamise preemia võitis tänavu Väike-Põllu 3 asuv eramu, mille omanik on perekond Evestus.

"Seda kaunist kinnistut iseloomustab hooldatud õueala kujundatud võrade ja hoolsalt lõigatud õuna- ning ilupuude, hekkide ja lillepeenardega, mis ühtekokku annavad iluaiale pilkupüüdva skulptuurse vormi ja struktuuri," märkis Sindi linnavalitsuse pressiesindaja Viktor Kaarneem.

"Väike-Põllu 3 elamu paistab silma juba tänavalt," märkis Kaarneem. "Kaunis metallaed, suursugune sissepääs betoonist sammaste ja nende tipus olevate keradega."

Keraja vormiga on pügatud maja ees olevad elupuud, maitsekat vormimängu jagub ühtlasi kogu aeda. Eri vormi ja kujuga okaspuid jagub tagaaedagi, peale selle kaunid hooldatud roosid ja püsikud.

Pererahva hoolast kätt on eramu väikeses aias näha igal sammul: jalgrajad on hoolikalt laotud sillutisekividega, dekoratiivsust aiale lisavad maakivid, peremees Enn Evestuse püstitatud varjualus suitsuahju ja grillimisnurgaga lisab hubasust.

Aasta kauneima kodu omanik Enn Evestus rääkis, et maja hakkasid nad ehitama 1981. aastal ja sisse kolisid kuus aastat hiljem. Sellest ajast saati on jõudumööda maja ümbrust kujundatud ja hooldatud.

Sel aastal andis kodukaunistamise komisjon rõõmuga teada, et vihje kaunist koduaiast tuli Sindi linna inimestelt endilt. Komisjon loodab järgmistelgi aastatel oma linna inimeste abile kauni koduaia märkamisel.

Auhind antakse kinnistu omanikule üle vabariigi aastapäeva üritusel. Traditsiooniliselt koosneb auhind maja külge kinnitatavast plaadist ja preemiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles