Meeste kõrval armastavad kütielu naisedki

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimunud ühisjaht Põltsamaa jahipiirkonnas. Külliki Kiiver on pildil paremalt esimene (musta mütsiga).
Nädalavahetusel toimunud ühisjaht Põltsamaa jahipiirkonnas. Külliki Kiiver on pildil paremalt esimene (musta mütsiga). Foto: Inge Saar

Üdini mehelikuks arvatud jahimeheameti on viimastel aastatel omaks võtnud üha rohkem õrnema soo esindajaid. Suisa nõnda palju, et nad on loonud endale oma ühingu ja need vaprad naised korraldavad isekeskis ühisjahti.

Jahinaisi ei tule kaugelt otsida. Häädemeeste vallasekretär Külliki Kiiver on üks kolmest mittetulundusühingu Eesti Jahinaised juhatuse liikmest, kes läinud nädalavahetusel korraldasid Põltsamaa jahipiirkonnas ühisjahi “Jahis ainult naised 2015”, mõistagi Põltsamaa jahiseltsi jahimeeste abiga. Huvitaval kombel pole sealse jahiseltsiga seni veel naisi liitunud.

Juristi haridusega Külliki Kiiver rääkis, et huvi jahipidamise vastu tekkis tal tuttava jahimehe põnevate jahilugude mõjul. “Sain aru, kui põnev seal metsas on,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles