Asjaarmastajast varas magas end vanglasse sisse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vintsi hosteli mugavad voodid said seal ööbijate tagant varastanud Ristole viimaks saatuslikuks.
Vintsi hosteli mugavad voodid said seal ööbijate tagant varastanud Ristole viimaks saatuslikuks. Foto: Urmas Luik

Risto on asjaarmastaja. Võõra asja armastaja. Pealegi süstemaatiline, nagu märgiti esmaspäeval sündinud kohtuotsuses. Sellele viitab seegi tõik, et kinnipidamisel leiti tema juurest kollektsioon Pärnu majutusasutuste ja restoranide tagauste võtmeid.

Kui palju Risto neid täpselt kasutada jõudis, pole teada. Ent näiteks tungis ta läinud juulis “võtmega ukseluku lahtikeeramise teel”, nagu seisab kohtudokumentides, Pärnus Riia maantee ääres tegutseva Vintsi hosteli tuppa. Ukselingi allavajutamise teel numbritoast välja tungides oli ta juba kahe mobiiltelefoni võrra rikkam.

Ilmselt samamoodi, võtit kasutades, imbus Risto Ammende villa meeste riietusruumigi, kus ta varnas rippunud jope taskust rahakoti koos selles olnud dokumentide, kliendikaartidega ja rahaga pihta pani. Sealjuures ületas rahakoti väärtus, mis kannatanu hinnangul kümme eurot maksis, kaks korda selle vahel olnud sularaha hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles