Pärnust valiti tulevikutalentide konkursi stipendiaadiks Sütevaka õpilane

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuritalendi kategoorias kuulub stipendiaatide hulka Sütevaka humanitaargümnaasium õpilane Liisamari Viik.
Kultuuritalendi kategoorias kuulub stipendiaatide hulka Sütevaka humanitaargümnaasium õpilane Liisamari Viik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Viiendat korda toimuva konkursi Tulevikutalent stipendiaatide hulka pääses Pärnumaalt kultuuritalendi kategoorias Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 15aastane Liisamari Viik, kes on kunstnik, illustraator ja disainer.

Kokku pälvib stipendiumi 25 noort üle Eesti, võitjad valiti välja enam kui kolmesaja kandidaadi seast.

Konkursi žüriisse kuulunud Eesti õpetajate liidu juhatuse liikme Mihkel Kõrbe sõnul oli seekordsete kandidaatide kõrge tase rõõmustav.

"Žürii leidis üksmeelselt, et tänavu oli konkurents eriti tihe. Avaldustest kumas läbi pühendumust. Eriti rõõmustab mind õpetajana see, kui palju oli avalduse esitanute seas hiilgavate õpitulemustega noori, kes jõuavad ka kirglikult mõne harrastusega tegelda," lausus Kõrbe.

Maxima Eesti ellukutsutud konkursil tunnustatakse noori viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Igas valdkonnas tunnustatakse tugevaimat kandidaati tiitliga "Tulevikutalent 2015", millega kaasneb 600eurone ühekordne stipendium. Igas kategoorias antakse välja veel neli teist kohta. Teise koha nominentide stipendium on 450 eurot, mis makstakse võrdsetes osades välja üheksa kuu jooksul.

Iga kategooria esikohavõitjad tehakse teatavaks 14. novembril TV3 eetrisse jõudval auhinnagalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles