Pärnumaa parim noortebänd teeb esimest plaati

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steps to Synapse Bändomaanial.
Steps to Synapse Bändomaanial. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu veebruaris Pärnumaa noortebändide konkursi Bändomaania võitnud kollektiiv Steps To Synapse valmistab oma esimest lühialbumit (EP), mida on kõigil võimalik toetada ühisrahastuskeskkonnas Hooandja.

Ansambel, mille moodustavad Lisann Aljaste (vokaal, saksofon), Ivo Leesar (vokaal ja akustiline kitarr), Siim Siimer (elektrikitarr), Karl Birnbaum (basskitarr) ja Johannes Eriste (trummid) salvestab EP Korter 13 stuudios.

Salvestuse eest vastutab muusik Erko Niit ja plaadi masterdab-miksib Janek Kivi.

Bänd kavandab oma debüütplaadile neli lugu ja noorte muusikute kinnitusel räägib nende looming tavapärastest isiklikest probleemidest, ihadest, puudustest ja liialdustest.

"Rõhk on lüürikal, dünaamikal, vokaalharmoonial ja emotsioonil," rääkisid muusikud. "Armastame improviseerida ja eksperimenteerida ehk lood ei ole alati koos vokaaliga, esineb ka instrumentaalpalu kitarri- ja saksofonisoolodega."

Hooandjast saadavat toetust plaanivad muusikud kasutada plaadi salvestamise eest tasumiseks, CD kujunduseks ja trükkimiseks.

Algsete plaanide kohaselt peaks plaat ilmuma uue aasta algul ja siis on kollektiivil kavas plaadiesitlustuuri kontserdid Pärnus, Tallinnas, Tartus, Viljandis, Riias ja Vilniuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles